dijous, 10 de novembre del 2011

All i oli de codony

La tradició de esmorzar  amb la torrada de pa, feta a la llar de foc, i l'all i oli de codony.Es típica d'aquesta època del any.


La recepta es:
1kg de codony
1/2 kg de peres varietat de Cardós (perera de Casa Peraire)
Alls 2 o 3 grans
Oli un bon raig

Es pelen els codonys, s'agafen les peres sense pelar i esposa tot a bullir.
Un cop fet, pelem i traiem les llavors de les peres.
Agafem els codony,peres i alls.Ho passem per el passa purés.Anem afegint l'oli,  deixant-ho ben lligat..i al plat.

Si s'ha fet més quantitat, es poden posar en pots al bany maria 10 minuts i els guardem.
També es pot aprofitar de fer-ne sense l'all, perquè poden servir com acompanyant dels plats elaborats en carns.

Perera varietat de Cardós a Casa Peraire de Beranui