dijous, 9 de febrer del 2012

PassaPorts

PassaPorts

Els Museus del Pirineu t'esperen...viu-los! PassaPorts és un tiquet conjunt que us dóna dret a descomptes en el preu de les entrades a 14 museus de l'Alt Pirineu i l'Aran.

El dia 1 de desembre ha sortit a la venda el PassaPorts, un tiquet conjunt que us dóna dret a gaudir de descomptes en el preu de les entrades a 14 museus del Pirineu. El PassaPorts és un joc, una gimcana que porta a recórrer 14 fantàstics museus. És un viatge, una manera diferent de conèixer el Pirineu i és també la descoberta del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran. El PassaPorts es pot comprar a qualsevol dels 14 museus. El seu preu és de 5 € i té una validesa de 2 anys. Si visiteu més de 6 museus tindreu el privilegi de participar en una activitat exclusiva al museu que escolliu. Serà una experiència única! Podeu trobar més informació a www.passaports.cat

divendres, 27 de gener del 2012

Open Vall Fosca 2012

Open Vall Fosca: 11 anys d’esquí alpinisme
Nota de premsa

La Vall Fosca és sinònim d’esquí alpinisme en estat pur, una competició arrelada als Pirineus que amb 11 edicions a les seves espatlles aquesta temporada celebrarà un nova edició.
Així doncs, aquest 2012 seguim amb el format de la travessa del 2008 i 2010,  aquesta està prevista fer-la en dissabte, un “pica-pica” a l’arribada, dinar, xerrades i audiovisuals per la tarda.
Com cada edició, l’itinerari de la travessa es decidirà la setmana anterior, tenint en compte l’innivació de la zona, el risc d’allaus i la meteo prevista; en tot cas, s’intentarà traçar un itinerari inèdit ( i ja van….10), al voltant dels 1.600 metres de desnivell, tot buscant aquell racó de la vall que ens faci gaudir d’allò més de la zona, l’entorn i l’esquí alpinisme.
Hi haurà regals molt especials per a tothom i els primers classificats es repartiran 1.400 € en metàl·lic.

Últimes noticies


Inscripció

Inscripcions tancades.
  • Organitza

      CEPSAjuntament Torre de Capdella

dissabte, 14 de gener del 2012

Jornada de treball el Cinquè Llac

Jornada de treball per marcar amb GPS la 1ra etapa del Cinquè Llac:La Pobla de Segur  a Peramea      

                                                             

dissabte, 7 de gener del 2012

dilluns, 12 de desembre del 2011

Festes de Nadal





        


  


      Casa Macianet
   us desitja  unes bones festes
                           i
            un molt feliç Any Nou

dissabte, 3 de desembre del 2011

Casa Macianet . Estrena distintiu de qualitat

Casa Macianet, tindrà catalogats els seus serveis i oferta amb espigues amb la nova distinció impulsada per la Generalitat de Catalunya i les associacions de Turisme Rural.
Per catalogar les cases, s'ha seguit uns criteris similars a la classificació hotelera (estrelles), pel que fa a estàndards de qualitat i serveis.
Així, els establiments rurals podran rebre , entre una i quatre espigues i quedaran classificats com a categoria bàsica (una), confort (dos), gran confort (tres), superior (quatre).
Aquesta classificació es fruit de un procés d'anàlisi de dos anys i mig.S'ha tingut en compte criteris com ara l'entorn de la casa i l'edificació, espais interiors i exteriors, mobiliari i dotació de la casa, condicions de comercialització, serveis als clients, activitats complementaries, culturals, de turisme actiu o d'agroturisme.
Les espigues seran de dos colors: marró per allotjaments d'agroturisme i verd per als rurals.
L'any passat es va fer entrega a una serie de cases de Catalunya. Aquest any seguint amb el projecte s'ens atorga a la resta ( en total unes 600 cases) el diploma acreditatiu . Serà presidit  l'acte d'entrega   per l'Hble. Francesc Xavier Mena, Conseller d'Empresa i Ocupació. Es celebrarà el dijous 15 de desembre de 2011 a l'Auditori de La Pedrera.
Casa Macianet  ha estat catalogat amb tres espigues.

dijous, 10 de novembre del 2011

La primavera 2012 camina per la ruta-El Cinquè Llac

El cinquè llac es una producte de senderisme al Pirineu de Lleida de mitja muntanya.
La ruta es de forma circular per 3 comarques: Pallars Jussà,Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.
Cabana de pastor cami cap a l'Arén

Camí cap a Les Esglésies
Si es vol fer tota la ruta, consta de 5 etapes. Te la particularitat que es pot arribar des-de qualsevol lloc del món sense la necessitat de fer-ho amb el automòbil.Aixó es gràcies al tren de La Pobla de Segur - Lleida.Resultat d'això com a  un producte sostenible i responsable.
Tot caminant es gaudirà de racons desconeguts i s´observarà paisatges de gran bellesa, tot coneixent la riquesa gastronòmica de la zona, la geologia, la fauna, la flora,… i les arrels identitàries de la història i la cultura de la població local. Fent camí s´anirà aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l´actualitat. Trobarem dòlmens, vila closes, ponts i restes romàniques, bordes, masies,… i cabanes de pastor. Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra història, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.
En aquests moments hem acabat de netejar els camins i s’està treballant amb la senyalització.
La primera promoció de la ruta del Cinquè Llac la farem aquest proper cap de setmana del 11 i 13 de novembre al Saló de Senderisme Trek&Walk de Barcelona, a l’estand genèric organitzat per la Marca Pirineus.

Durant el proper mes acabarem d’enllestir la web www.elcinquellac.com on podran trobar tota la informació sobre les etapes, perfils, distàncies, … .

Casa Macianet es membre fundador de la Associació Marques de Pastor , juntament amb cinc establiments i una agencia comercialitz-adora que creen com a primer producte El cinquè Llac

All i oli de codony

La tradició de esmorzar  amb la torrada de pa, feta a la llar de foc, i l'all i oli de codony.Es típica d'aquesta època del any.


La recepta es:
1kg de codony
1/2 kg de peres varietat de Cardós (perera de Casa Peraire)
Alls 2 o 3 grans
Oli un bon raig

Es pelen els codonys, s'agafen les peres sense pelar i esposa tot a bullir.
Un cop fet, pelem i traiem les llavors de les peres.
Agafem els codony,peres i alls.Ho passem per el passa purés.Anem afegint l'oli,  deixant-ho ben lligat..i al plat.

Si s'ha fet més quantitat, es poden posar en pots al bany maria 10 minuts i els guardem.
També es pot aprofitar de fer-ne sense l'all, perquè poden servir com acompanyant dels plats elaborats en carns.

Perera varietat de Cardós a Casa Peraire de Beranui