diumenge, 24 de juliol del 2011

Rutes Vall Fosca

Com cada any l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, organitza sortides guiades per camins de la Vall Fosca.
Molts son  antics camins medievals de ferradura recuperats recentment. Aquesta  era l'única forma de  comunicar-se les poblacions de la vall
Aquest estiu comença, amb el camí que uneix la població d'Aiguabella i Astell.
La sortida es farà al desviament d'Aiguabella el dia 26 de Juliol a les 9:00 hores del matí.
El nivell és moderat.
Durada activitat : Mig dia
Tornada s'organitzarà amb cotxes particulars
Recorregut:

El camí comença l'esquerra de la carretera L-503 a uns 200 metres passat el trencall d'Aiguabella direcció Cabdella, a la part solana de la Vall.

Surt a pocs metres de l'indicador del trencall d'Aiguabella pels que venen de Cabdella. Agafem la pista, a pocs metres  i abans de la tanca, a l'esquerra comença un corriol que es va enfilant, el seguim, anem sempre pel camí més fressat  deixant els corriols que surten a la nostra dreta. Arribem a una pista que va planejant, la seguim cap a l'esquerra, passem vàries tanques, travessem algun torrent i la pista es converteix en un corriol planer que va resseguin la canonada d'aigua que ve de la Central de Cabdella i va fins a Molinos. Veiem vàries entrades al túnel de la canonada, anem passant torrents i edificis en runes. A la part obaga de la Vall veiem primer La Torre de Cabdella, després Molinos, Mont-ros, Pobellà i Paüls, a dalt a la serra podem veure Sant Quiri.  Després de superar una pujadeta fent unes siga-zagues arribem a la cambra d'aigües de la Central de Molinos. 

Passem la presa, i les diferents edificacions, per una pista podem baixar fins a la carretera d'Astell a 1 km aproximadament del poble.

Al trencall d'Aiguabella hi ha la parada del bus i un aparcament per a cotxes.

Guia: Robert Costa
Informació del recorregut cedida per : Mercè Foguet i Pol
Fotografia propietat de:Joan  Casa Macianet