dilluns, 15 d’abril del 2013

Roulotte - caravana Xisqueta

“Roulotte - caravana Xisqueta”,una campanya de divulgació del projecte Xisqueta, amb el suport del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici 

 


 

Des de l'any 2009 Obrador Xisqueta, associació sense ànim de lucre ubicada al Pallars Sobirà, compra la llana a 25 pagesos de les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Noguera, que crien ovelles de raça xisqueta . Durant aquests anys la missió principal del projecte ha estat l’aprofitament de la llana dels ramats de xisquetes pel desenvolupament de l’artesania i usos alternatius entorn l’arquitectura sostenible.L’objectiu de la “Roulotte – caravana Xisqueta” és donar a conèixer el projecte Xisqueta (valorització de la llana de raça xisqueta, l'ofici de pastor i el treball artesà) a l'àrea d'influència del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
L’activitat consisteix en tallers gratuïts oferts des de l’estructura mòbil “Roulotte – Caravana Xisqueta” als pobles petits de les comarques de l’àrea d’influència del Parc Nacional. Són tallers de petit format, degut a les dimensions de la caravana, i que tindran una durada aproximada de dues hores i seran impartits pels artesans del projecte xisqueta. Aquests tallers tractaran les diferents tècniques i formats de llana xisqueta, inclouran una breu introducció del projecte Obrador xisqueta, de la raça i de l’ofici de pastor. Els diferents tallers que s’oferiran seran: els processos de la llana, el feltre, les tècniques de teixit, la pell i els matalassos.
La caravana està pensada com un servei gratuït en la seva primera etapa de vida. Amb l'ajut del Parc Nacional vol visitar diferents pobles de les comarques de la seva zona d’influència durant la primavera 2013. La intenció és dinamitzar aquestes petites localitats per mitjà d’activitats amb materials molt vinculats al territori. Així doncs es preveu realitzar un total de 38 tallers d’ abril a juny repartits en 30 pobles diferents.

                                           PALLARS JUSSÀ 6 dies 
Taller 1 la Plana de Montrós/ Artesana: Lila/Tipus Taller: Feltre/ 30 d'abril 9--11 Hores
Taller 2 la Plana de Montrós/ Artesana: Lila/Tipus Taller: Feltre/ 30 d'abril 11--13Hores

Taller 3 la Torre de Cabdella/Artesana:Lina/Tipus Taller:Ratia Procés llana/ 2 de maig 17-19 H

Taller 4 Espui/Artesana: Lila/Tipus Taller: Feltre/ 6 de maig 17-19 Hores

Taller 5 Pobellà/Artesana: Lina/Tipus Taller: Ratia Procés llana/ 8 de maig 17-19 Hores

Taller 6 la Pobleta de Bellveí/Artesá: Edu Marín + OX/Tipus Taller: Carteres de pell /10 de maig 17-19Hores

+ informació:
Persona de contacte: Montse
Telèfon: 973621440
Correu: info@obradorxisqueta.cat
Web: www.obradorxisqueta.cat